دستور پخت اصلی ترین بخش از پخت یک کیک یا شیرنی است که خواندن و دانستن آن از پخت کیک مهم تر است. با ما همراه باشید با آموزش خواندن دستور پخت.
دستور پخت چیست؟
دستور پخت اصلی ترین بخش از پخت کیک و شیرینی جات است که از قبل توسط کسی یا کسانی دیگر تست شده و این باعث می شود شما بهترین نتیجه را از پخت یک کیک بگیرید البته آن را باید مو به مو اجرا کرده و دنبال نمایید. برای پخت هرنوع کیک و شیرینی ابتدا دستور را از اول تا آخر بخوانید و مطمئن شوید همه ابزار، وسایل و مواد اولیه که در دستور قید شده را دارید.
دستور پخت شامل موارد زیر است
– لیست مواد اولیه
لیستی از مواد و مقدار آنها که به صورت دقیق بیان شده است.
– آموزش پخت
دستورالعمل پخت که شامل مرحله به مرحله ی پخت می باشد و باید آن را گام به گام انجام دهید.
کاربردهای دستور پخت
با استفاده از دستور پخت شما می توانید:
- شناخت مواد اولیه
- شناخت ابزار و وسایل
- سرعت در آماده سازی
- سرعت در پخت
نمونه دستور پخت
در زیر دستور پخت پیراشکی را می خوانید.
مواد اولیه:
- آرد شیرینی پزی : 400 گرم
- شکر : 100 گرم
- تخم مرغ : 2 عدد
- خمیر مایه فوری : 1/5 قاشق غذا خوری
- شیر یا آب : 1 پیمانه
- کره : 70 گرم
- نمک : نصف قاشق چایخوری
توضیح مواد اولیه:
توجه کنید که نوشته شده « آرد شیرینی پزی» این نوع آرد با آرد معمولی که در نانوایی استفاده می شود فرق دارد. مقدار به گرم می باشد که بستگی به وسایل اندازه گیری نویسنده ی دستور دارد و برخی اوفات این مقدار به صورت پیمانه ای می باشد.
شکر : سعی کنید برای شیرینی پزی از شکر دانه ریز استفاده کنید. مقدار به گرم می باشد که برخی اوقات با پیمانه نیز مشخص می شود.
تخم مرغ : این مقدار با عدد مشخص می شود و منظور تخم مرغ متوسط می باشد.
خمیر مایه : مقدار خمیر مایه با قاشق غذاخوری مشخص شده که به راحتی می توان مقدار مورد نظر را محیا کرد.
شیر : مقدار شیر معمولا به صورت پیمانه یا لیوان مشخص می شود.
کره : مقدار کره با گرم مشخص شده و به راحتی می توان آن را اندازه گیری کرد.
نمک : مقدار نمک با استفاده از قاشق چای خوری مشخص شده که این مقدار نیز به راحتی قابل اندازه گیری می باشد.
انواع قاشق برای اندازه گیری :
- قاشق غذاخوری
- قاشق سوپ خوری
- قاشق چای خوری
واحد های اندازه گیری
بیشترین واحدهای اندازه گیری که در کیک پزی و آشپزی باهاش سر و کار داریم: گرم، پیمانه، سانتیگراد و … است. در برخی مواقع وسیله ی آن اندازه گیری را نداریم مثلا مقداری با 100 گرم مشخص شده و ما ترازوی گرمی نداریم برای اینکار باید بتوانیم مقادیر رو تبدیل کنیم به اون مقادیری که توانایی اندازه گیریشو داریم. مثلا گرم رو تبدیل کنیم به پیمانه. برای این کار می توانید از صفحه تبدیل مقادیر در کیک یاد استفاده کنید.
نکات کلیدی
بعد از خواندنم دستور پخت، ابتدا مواد اولیه را به ترتیب دستور پخت آماده کنید سپس ابزار و وسایل را محیای کار کنید.
قبل از شروع به کار یکبار دیگر مواد اولیه و ابزار را چک کنید.
در کیک و شیرینی هایی که نیاز به فر دارند، شما باید فر را 15 دقیقه قبل از اینکه مواد را در آن بگذارید روشن کنید.
کیک یاد را اینستاگرام دنبال کنید.
پرسش و پاسخ و نکات کلیدی کیک پزی