همه ما اغلب پیراشکی را از قنادی ها می گیریم و شاید به این فکر نکرده ایم که پیراشکی را می توان در منزل تهیه کرد. با آموزش طرز تهیه پیراشکی دانمارکی می توانید پیراشکی را طبق ذوق و علاقه خود تهیه کنید.
مواد لازم برای پیراشکی
- آرد شیرینی پزی : 400 گرم
- شکر : 100 گرم
- تخم مرغ : 2 عدد
- خمیر مایه فوری : 1/5 قاشق غذا خوری
- شیر یا آب : 1 پیمانه
- کره : 70 گرم
- نمک : نصف قاشق چایخوری
- وانیل : مقداری
مواد فیلینگ (کرم) پیراشکی :
- آرد : 1/2 پیمانه
- شیر یا آب : 1 پیمانه
- وانیل مایع : چند قطره
- زرده تخم مرغ : 1 عدد
- کره : 20 گرم
- شکر : 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت پیراشکی
1- ابتدا شیر را کمی گرم کرده تا ولرم شود، سپس خمیر مایه و یک قاشق غذاخوری شکر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید و در ظرف را بگذارید تا عمل بیاید.
2- داخل کاسه ای تخم مرغ ها را بشکنید، شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. تا مواد یک دست شود.
3- کره را اضافه کنید و هم بزنید. سپس خمیر مایع عمل آمده را اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
4- آرد و نمک را در ظرفی 2 بار الک کنید و به مواد شیرینی کم کم اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. در ظرف را با نایلون بپوشانید و ظرف را در دمای اتاق، حدود 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برایر شود.
5- برای تهیه کرم میانی پیراشکی:
می بایست شیر، شکر، زرده تخم مرغ، وانیل و آرد را در ظرفی ریخته و خوب مخلوط کنید.
روی حرارت ملایم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا مثل فرنی سفت شود.
در آخر کره را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و سپس از روی حرارت بردارید تا خنک شود. (میزان شکر بستگی به ذائقه خودتان دارد، می توانید آن را بچشید و کم یا زیاد کنید)
6- پس از آنکه خمیر دو برابر شد، با دست پف آن را بگیرید.
7- خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید.
روی سطح کار آرد پاشی کنید و یک قسمت از آرد را بردارید و با وردنه به صورت مستطیل باز کنید.
کمی از کرم پیراشکی را در ابتدای خمیر بریزید و سپس آن را رول کنید و با چاقو آن را برش دهید، به این ترتیب تمامی خمیر را برش دهید و روی سینی با فاصله بچینید. سپس روی آن را با پارچه ای تمیز بپوشانید تا مجددا نیم ساعت استراحت کند.
8- در قابلمه ای روغن زیادی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس خمیر پیراشکی ها را داخل قابلمه بریزید و وقتی یک طرف آن سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
9- میتوانید پیراشکی را روی دستمال بگذارید تا کمی روغن آن گرفته شود و در نهایت تو ظرف مورد نظرتان به صورت دلخواه تزیین کنید.
نکته :
1- میزان آرد پیراشکی دقیق مشخص نیست در واقع بستگی به جنس آردتان دارد. پس آرد را به تدریج اضافه کنید و ورز دهید تا زمانی که خمیر نرم و لطیفی داشته باشید و به دست نچسبد.
2- در آرد کرم پیراشکی میتوانید به جای آرد از نشاسته استفاده کنید و یا به طور مساوی استفاده کنید.
3- خمیر پیراشکی را میتوانید با قالب گرد هم برش بزنید و پس از سرخ شدن وسط آن را با چاقو ببرید و کرم میانی پیراشکی را با قاشق درون آن بریزید.
کیک یاد را اینستاگرام دنبال کنید.
پرسش و پاسخ و نکات کلیدی کیک پزی