کیک یزدی یکی از کیک های پرطرفدار در بین ایرانیان است و به همین دلیل معمولا پای ثابت مراسمات ماست. معمولا هر آشپز به سبک خودش آن را دیزاین می کند. در این آموزش قصد داریم پخت این کیک پرطرفدار را به شما آموزش دهیم.
توضیحات کیک یزدی:
- زمان پخت: 40 دقیقه
- برای : 4 نفر
- سطح مهارت : مبتدی
- زمان آماده سازی : 30 دقیقه
مواد لازم تهیه کیک یزدی :
- آرد : 1 و 1/2 پیمانه.
- شکر : 2/3 پیمانه.
- تخم مرغ : 2 عدد.
- روغن مایع : 1/2 پیمانه.
- ماست پر چرب : 2/3 پیمانه.
- بیکینگ پودر : 1/2 قاشق غذا خوری.
- گلاب : 3 قاشق غذا خوری.
- هل آسیاب شده : 1/2 قاشق غذا خوری.
- نمک : 1/4 قاشق چایخوری.
دستور پخت کیک یزدی :
1- ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
2- تخم مرغ ها را درون کاسه ای بشکنید، شکر و هل آسیاب شده را به آن اضافه کنید و با همزن برقی آنقدر بزنید تا رنگ آن کرمی و کش دار شود.
3- روغن و ماست را اضافه کنید و مجددا با همزن هم بزنید سپس گلاب را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن کمی هم بزنید.
4- در ظرفی جداگانه آرد، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب مخلوط کنید، این مخلوط را 2 بار الک کنید و سپس کم کم به مایع کیک اضافه کنید و در یک جهت هم بزنید.
5- قالب مخصوص کیک یزدی و یا قالب کاپ کیک را با استفاده از روغن چرب کنید و کمی آرد بپاشید.
6- مایع کیک را داخل قالب ها بریزید(مایع کیک را به اندازه 2/3 قالب پر کنید) با استفاده از یک چاقو که نوک آن را چرب کرده اید، روی هر کیک را برشی سطحی بدهید تا با این روش روی کیک ها گنبدی شکل شود.
7- در صورت تمایل برای تزیین روی کیک ها را کنجد بریزید.
8- قالب ها را درون سینی فر بچینید و در فر به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار دهید، پس از پخت آنها را از قالب خارج کنید.
نکته :
1- تمامی مواد هم دمای با محیط باشند.
2- اگر با اضافه کردن مخلوط آرد به مایع کیک، آرد گوله شد می توانید کمی با دور کند همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود.
3- می توانید درون قالب ها را کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی قرار دهید و دیگر نیازی به چرب کردن و آرد پاشی نمی باشد.
4- اگر پس از پخت سطح کیک روشن بود می توانید به مدت 2 دقیقه در حالت گریل قرار دهید تا سطح کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند.
شما نیز می توانید دستور پخت کیک هایتان را در کیک یاد به اشتراک بگذارید.