نکات کلیدی آشپزی

پرسش و پاسخ آشپزی

پرسش و پاسخ و نکات کلیدی

برای پخت کیک، فر را کی روشن کنیم؟

برای پخت کیک فر را 30 دقیقه قبل از گذاشتن مواد در آن روشن کنید.

چرا کیک پف نمی کند؟

به دلایل مختلف کیک پف نمی کند از جمله :

– کم یا زیاد بودن بیش از اندازه ی دمای فر

– مناسب نبودن اندازه قالب برای مواد

– تخم مرغ را قبل از استفاده از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد

– کم یا زیاد شدن مایعات مثل: آب، ماست و… به صورتی که خیلی رقیق یا غلیظ شود.

– کم هم زدن مواد در زمان مخلوط اولیه.

– زیاد هم زدن مواد در آخر

– فر از قبل گرم نشده.

– استفاده از کره یا روغن سرد و آب نشده یا خیلی داغ شده استفاده شده.

– بکینگ پودر کم یا فاسد بوده.

– تاخیر در آماده کردن مواد و پختن کیک.

چرا پف کیک از بین می رود؟

استفاده ی بیش از حد از بکینگ پودر و یا جوش شیرین باعث از بین رفتن پف کیک می شود.

چرا کیک خیلی سفت می شود؟

– داغ بودن بیش از انداره فر.

– الک نشدن آرد.

– اضافه نشدن بکینگ پودر

چرا کیک خشک و زبر می شود؟

استفاده از شکر درشت باعث زبری و خشکی کیک می شود. توصیه می شود برای کیک پزی از شکر ریز استفاده کنید. همچنین موارد زیر می تواند باعث زبری و گود رفتن کیک شود:

– فر از قبل داغ نشده.

– زیاد و با کهنه بودن بکینگ پودر.

– استفاده از آرد نامناسب.

– کم بودن مایعات.

– ریختن مواد در قالب به صورت نادرست بوده.

چرا کیک چسبنده می شود؟

– عجله در خارج کردن کیک از قالب

– ریختن مواد بر روی کیک دز زمان داغ بودن.

– استفاده ی زیاد از مایعات

– زمان پخت کم و حرارت زیاد.

چرا کیک در هنگام برش خرد می شود؟

– تخم مرغ را بیش از حد هم نزنید.

– کیک را در حالت گرم بعد از پخت برش نزنید  بعد از سرد شدن حدود 2 ساعت در یخچال نگهدارید.

چرا کف کیک حالت خمیری دارد؟

– استفاده بیش از انداره از مایعات.

– زیاد بودن تخم مرغ.

– کم الک شدن مواد.

– خوب هم نخوردن مواد.

چرا کیک نم دارد؟

– باقی ماندن کیک بیش از حد در قالب

– کیک کامل نبپخته

– مقدار یکی از مواد مثل مایعات، شکر و یا روغن کم بوده

– استفاده از روغن جامد آب نشده

– استفاده ی بیش از حد از روغن

چرا روی کیک سوخته ولی وسط آن نپخته؟

دلایل زیر میتوان موثر باشد:

– زیاد بودن دمای فر

– زیاد گرم شدن فر قبل از گذاشتن کیک.

علت وجود حباب در سطح کیک چیست؟

هوای داخل خمیر باعث حباب در سطح کیک می شود. برای جلوگیری از حباب زدن کیک می بایست یعد  از ریخت مایع در قالب، آن را تکان دهید.

چرا روی کیک ترک می خورد؟

– حرارت بالا

– آستفاده از آرد زیاد

– همزدن زیاد بعد از اضافه کردن آرد

– اضافه کردن پودر نارگیل، بادام، کاکائو و … به مواد

چرا کیک چروک و یا جمع می شود؟

به بکب از دلایل زیر کیک چروک و یا جمع می شود:

– قالب بزرگ است.

– چرب کردن بیش از حد قالب.

– غیر دورانی هم زدن مواد.

– بالا بودن دمای فر و پخت بیش از اندازه.

– سرد بودن فر.

– زیاد بودن مقدار سفیده.

– مناسب نبودن میزان شکر و مایعات.

– کوچک بودن قالب.

– تکان و یا ضربه خوردن کیک در هنگام پخت.

– باز کردن در فر در زمان پخت کیک.

– زیاد مخلوط کردن مواد بعد از اضافه کردن آرد.

چرا کیک بوی تخم مرغ می دهد؟

– کم همزدن زرده. باید زرده کامل هم زده تا کرم شود.

پخت کیک دو رنگ

ابتدا مواد اول رو  بریزید سپس با قاشق مواد دوم رو بریزید.

استفاده از همزن

در زمان استفاده از همزن سعی کنید در یک جهت هم بزنید در این صورت کیک بیشتر پف می کند.

آیا می توان در کیک از جوش شیرین استفاده کرد؟

در کیک هایتان به هیج عنوان از جوش شیرین استفاده نکنید.

می توان درب فر را هنگام پخت کیک باز کرد؟

به هیچ عنوان در هنگام پخت کیک، درب فر را باز نکنید.

چه زمانی کیک را از قالب خارج کنیم؟

بعد از خارج کردن کیک از فر، حتما صبر کنید تا کیک و قالب سرد شود سپس کیک را از قالب خارج کیند.

قالب را با روغن یا کره چرب کنیم؟

توصیه می شود برای چرب کردن قالب از کره استفاده کنید. از روغن های دیگر نیز می توان استفاده کرد ولی کره برای پخت کیک نیز بهتر است.

درب فر را چه زمانی می توان باز کرد؟

درب فر را زمانی می توان باز کرد که سه چهارم از زمان پخت گذشته باشد در غیر اینصورت پف کیک می خوابد.

شیرینی ها را چگونه نگهداری کنیم؟

شیرینی ها را در ظرف درب دار بچینید و در بین ردیف ها از کاغذ روغنی استفاده کنید سپس در یخچال بگذارید.

برای پخت شیرینی، فر را چه موقع روشن کنیم؟

برای پخت شیرینی فر را باید 10 دقیقه قبل از گذاشتن مواد در آن روشن کنید.

از چه قالب فلزی ای استفاده کنیم؟

سعی کنید از قالب های با رنگ روشن استفاده کنید.

اندازه گیری و انتخاب قالب مناسب

برای اندازه گیری قالب می توانید آن را با استفاده از پیمانه آب بریزید تا متوجه شوید چند پیمانه است.

اگر مواد شما 3 پیمانه است، قالب شما باید 6 تا 7 پیمانه جا داشته باشد.

مواد را چه مدت در دمای محیط بگذاریم؟

مواد اولیه را 1 ساعت قبل از پخت در آشپزخانه بگذارید تا هم دمای محیط شود.

آرد را چند بار باید الک کرد؟

آرد کیک پزی را 2 تا 3 بار باید الک کنید.

کدام آرد برای کیک پزی بهتر است؟

– آرد باید بسیار سفید باشد و نرمی آن باید احساس شود.

– از آردهای کهنه استفاده نکنید.

استفاده از وانیل

وانیل باید تازه باشد و بعد از مصرف نباید در کنار ادویه نگهداری شود چرا که بو و اثز خود را از دست می دهد.

هر زمان در کیک از زرده تخم مرغ استفاده شود باید وانیل نیز افزوده شود.

وزن تخم مرغ چقدر است؟

وزن تخم مرغ کیک 60 گرم است.

میزان بکینگ پودر چقدر باید باشد؟

به ازای هر پیمانه آرد، یک قاشق چایخوری بکینگ پودر مورد نیاز است.

توجه کنید آرد و بکینگ پودر حداقل دو بار باید با هم الک شوند.

سفیده تخم مرغ چگونه هم زده شود؟

– تیغه همزن باید خشک و تمیز باشد.

– فقط در یک جهت باید هم زده شود.

آیا می توان از هل و کاکائو با هم استفاده کرد؟

از هل و کاکائو همزمان در یک کیک استفاده نکنید.

از چه کره ای استفاده کنیم؟

از کره های بدون نمک برای کیک پزی استفاده کنید.

0